Durf jij jezelf te zijn?

Durf jij jezelf te zijnDurf ik mezelf te zijn? Met al mijn gebreken en onafheden? Midden in de wereld van perfectie, van oordelen en van hokjes denken. In de wereld van materialisme en erbij willen horen. Maar waar wil ik eigenlijk bij horen? Bij de mensen die volgzaam achter anderen aanlopen en die alles van de grote industrieën als waarheid aannemen? Bij de mensen die het wel best vinden hoe het leven voortkabbelt? Of bij mensen die doen wat iedereen doet en niet op willen vallen? Nee, eigenlijk wil ik dat helemaal niet!

Veel mensen willen hun kop niet boven het maaiveld uitsteken, want tsja dan kan die eraf worden gehakt. Maar je nek uitsteken betekent ook ergens voor kiezen, ergens voor durven staan! En ja, één van de gevolgen is dat niet iedereen je aardig vindt. Dat mensen jaloers op je worden en proberen om je weer klein te maken. Maar ik denk dat als jij kiest, je anderen ook uitnodigt om te kiezen. Voor jou of tegen jou. Maar is dat zo erg?

Statement grote merken

Grote merken maken een duidelijk statement en nodigen consumenten uit om voor hun te kiezen. Veel mensen doen dit ook, maar lang niet iedereen kiest voor het merk. De mensen die jou kiezen, kiezen bewust voor jouw merk! Ik denk dat die mensen veel waardevoller voor jouw bedrijf zijn dan de mensen die ‘erbij hangen’. Als jij voor Nike kiest, kies je voor het merk door wat ze uitstralen en hun persoonlijke verhaal. Je kiest omdat het oprecht is en bij je past. Of je kiest omdat je je aangesproken voelt en je in het merk herkent.

Jij als ondernemer

Is dat niet ook zo als ondernemer? Dat pas als jij 100% achter jouw eigen product of dienst staat en jouw verhaal puur is en recht vanuit je hart komt, dat klanten dan pas voor jou kunnen kiezen? Want als jij jezelf niet zichtbaar durft te maken, hoe kan een klant jou dan zien? Hoe kan een klant voor jou kiezen als jij niet voor jezelf durft te kiezen? En dat, dat kan alleen als jij 100% jezelf bent. Recht vanuit je hart. Met al je angsten en imperfecties. Dat kan alleen als jij jezelf durft te zijn!

Dit blog kwam recht vanuit mijn hart. Durf jij jouw reactie met mij te delen? Ik kijk ernaar uit om jouw verhaal te lezen!

Terug naar het blogoverzicht.

* Foto Avian

Reacties ( 2 )

  • Natalie Anceaux zei:

    Hoi Marleen,

    Heel mooie blog en heel herkenbaar. Ik durf volledig mezelf te zijn en als ik niet goed durf, doe ik het toch. Maar soms vraag ik me wel eens af of ik niet teveel ben voor de wereld hahaha. Maar ja, dat is dan het probleem van een ander. Ik voel me er goed bij. En ik ben juist ondernemer geworden om helemaal, volledig mezelf te kunnen zijn en me niet te conformeren.

  • Marleen Backhuijs zei:

    Hoi Nathalie,

    Wat mooi dank je wel! Te veel voor de wereld of te veel voor de mensen om je heen die nog niet zo ver zijn als dat jij bent? Ik denk het laatste! Ik denk dat de wereld toe is aan mensen zoals jij en ik die een duidelijke visie hebben en die ergens voor durven te gaan staan. Aan ons de uitdaging om de mensen om ons heen ook mee te krijgen in deze prachtige ervaring :).

Plaats hier een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers op de volgende wijze: